LOVITURĂ DE PROPORŢII pregătită de Guvern. 7 milioane de români sunt AFECTAŢI de măsura fără precedent. „Săptămâna viitoare luăm o decizie”

Postat la 31 august 2017 1012 afişări

Guvernul va lua o decizie în privinţa Pilonului II de pensii săptămâna viitoare, în acest moment fiind pe masa executivului trei variante de lucru, a anunţat, joi seară, premierul Mihai Tudose.

LOVITURĂ DE PROPORŢII pregătită de Guvern. 7 milioane de români sunt AFECTAŢI de măsura fără precedent. „Săptămâna viitoare luăm o decizie”

„Sunt trei variante: să lăsăm lucrurile aşa cum sunt, umblând doar la comisioanele care se iau astăzi de administratorii privaţi ai acelor bani, fiindcă, repet, au exagerat. Varianta a doua: să diminuăm cota pentru Pilonul II în favoarea Pilonului I. Varianta a treia: opţional. Se fac calcule. Săptămâna viitoare vom avea simulările conmplete şi vom lua o decizie”, a declarat premierul, la RTV.

Tudose a insistat că discuţia privind schimbarea regulilor a pornit de la ASF, susţinând, totodată, că taxa de management de 2,5% stabilită pentru administratori iniţial a continuat să fie luată timp de 10 ani. „Vorbim de nişte miliarde”, a comentat el.

La finalul săptămânii trecute, vicepremierul Marcel Ciolacu, a declarat că Guvernul va lua o decizie în privinţa Pilonului II, întrucât analizele ASF şi ale ministerului de Finanţe au evidenţiat „cifre îngrijorătoare”.  Vicepremierul a declarat că Guvernul nu are o problemă cu banii, iar discuţia privind pilonul II de pensii a pornit de la ASF.

„Nu Guvernul României a pornit această discuţie, şi nu că nu avem bani. A plecat de la ASF, dânşii urmăresc cifrele. Din cifre au ieşit anumite concluzii. Au avut o întâlnire cu administratorii de la Pilonul II. Nu este luată o decizie, nu există desfiinţarea. Decizia politică va fi o decizie cum e mai bine pentru cetăţenii României. Există anumite cifre care ne îngrijorează. E ceva îngrijorător cu pilonul II, nu ca în alte state, ca în Polonia unde s-a fugit cu banii”, a spus el, precizând că nu va fi „o intrare brutală” a statului. 

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.