Lovitură de proporţii pentru dentişti, de acum puteţi spune adio plombelor: Medicamentul minune care poate stimula dinţii să se repare singuri

Postat la 23 octombrie 2017 3497 afişări

Plombele dentare ar putea deveni un subiect care ţine de domeniul trecutului mulţumită unui efect descoperit recent al unui medicament creat pentru tratarea Alzheimer-ului, numit Tideglusib, potrivit Futurism.

Lovitură de proporţii pentru dentişti, de acum puteţi spune adio plombelor: Medicamentul minune care poate stimula dinţii să se repare singuri

Dezvoltat şi testat pentru tratarea bolii Alzheimer, medicamentul Tideglusib s-a dovedit utilizabil în stimularea mecanismului natural de repararea al corpului. Chiar dacă a fost testat doar pe şoareci până acum, efectele la nivelul regenerării dentiţiei au fost evidente.

Tideglusib funcţionează prin stimularea celulelor stem din pulpa dintelui, sursa dentinei noi. Dentina este substanţa mineralizată situată sub smalţul dintelui, care ajunge să fie roasă de carii.

Citeşte mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.