Louis Vuitton, Calzedonia, ara shoes şi Moncler sunt câteva dintre numele care deţin unităţi proprii de producţie pe plan local.

Postat la 09 august 2018 144 afişări

Zece giganţi, unele dintre cele mai mari nume din moda mondială, deţin în România facilităţi proprii de producţie cu aproape 6.000 de salariaţi anul trecut şi afaceri ce se apropie de 1,4 mld. lei.

Louis Vuitton, Calzedonia, ara shoes şi Moncler sunt câteva dintre numele care deţin unităţi proprii de producţie pe plan local.

Evoluţia fiecăruia dintre busi­nessuri este diferită, cea mai mare creştere a cifrei de afaceri - de peste 70% - fiind postată de fabrica Moncler din Bacău. La polul opus, businessul gigantului Benetton (Italia) a scăzut cu un sfert anul trecut.

 

Piaţa locală a fost încă dinainte de anii ’90 una dintre cele mai importante destinaţii de producţie pentru marile branduri atât mass market, cât şi de lux. În total, pe piaţa locală există aproape 10.000 de companii care realizează haine, pantofi sau textile.

 

Acestea au afaceri cumulate de 22,3 mld. lei şi peste 210.000 de salariaţi anul trecut.

 

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.