Londra a exclus posibilitatea de a colabora cu regimul de la Damasc în lupta împotriva Statului Islamic

Autor: Gaidau Ion Postat la 23 august 2014 35 afişări

Ministrul britanic de Externe, Philip Hammond, a exclus vineri posibilitatea de a colabora cu regimul preşedintelui Bashar al-Assad în lupta împotriva Statului Islamic (SI).

"Nu cred că deschiderea unui dialog cu regimul lui al-Assad ar duce la înregistrarea unor progrese în cauza pe care o apărăm" în regiune, a declarat el pentru BBC Radio 4.

O alianţă cu regimul preşedintelui sirian Bashar al-Assad nu ar fi "practică, înţeleaptă sau utilă", a apreciat el.

Vineri, fostul şef al armatei britanice, Lord Dannatt, a sugerat că poate ar fi util să se refacă legăturile cu regimul lui Bashar al-Assad pentru a lupta împotriva jihadiştilor din cadrul grupării Statul Islamic.

"Vechea zicală duşmanul duşmanului meu îmi este prieten a început să aibă o rezonanţă în relaţia noastră cu Iranul. Cred că ar avea şi în relaţia cu al-Assad", a declarat pentru BBC Lord Dannatt.

"Putem foarte bine constata că ne confruntăm cu un duşman comun. Dar acest fapt nu ne face prieteni, nu ne permite să avem încredere, nu ne permite să lucrăm cu ei", a răspuns şeful diplomaţiei britanice.

Pe de altă parte, el a spus că Londra ar putea livra arme kurzilor şi forţelor irakiene atunci când va exista "un Guvern credibil irakian care să reprezinte întreaga populaţie a Irakului".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
M.BRITANIE,
SIRIA,
JIHADIŞTI
/actualitate/londra-a-exclus-posibilitatea-de-a-colabora-cu-regimul-de-la-damasc-in-lupta-impotriva-statului-islamic-13135131
13135131
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.