Locurile de muncă la care visează oricine: călătoreşti şi primeşti mii de dolari

Autor: Mircea Nica Postat la 02 aprilie 2019 132 afişări

Cercetătorii de la Universitatea din Helsinki au descoperit că productivitatea la locul de muncă poate fi mai mare dacă îţi faci timp să călătoreşti. Cu toate acestea, mulţi americani nu îşi permit să călătorească, iar jumătate din oamenii care nu şi-au planificat o escapadă în vara anului 2018 au spus că nu au suficienţi bani pentru o vacanţă, reiese dint-un articol publicat de CNBC.

Locurile de muncă la care visează oricine: călătoreşti şi primeşti mii de dolari

Platforma de educaţie financiară GoBankingRates a realizat un clasament al celor mai bine plătite locuri de muncă pentru oamenii cărora le place să călătorească analizând date de la Glassdoor, Business News Daily, Zenefits şi Biroul de Statistică a Muncii. Lista include atât joburi ce oferă oportunitatea de a călători, cât şi locuri de muncă prin care se care oferă mai mult timp liber plătit. Astfel, CNBC a scurtat lista şi prezintă acele locuri de muncă care oferă un salariu ce porneşte de la 60.000 de dolari.

Primul loc de muncă menţionat este cel de inginer pe un vas. Salariul anual ajunge la aproximativ 78.000 de dolari, iar în ceea ce priveşte zilele plătite, acest loc de muncă oferă aproape 12 zile. În responsabilităţile postului, un inginer de vas trebuie să coordoneze un echipaj şi să aibă grijă de echipamentul de la bordul vasului. Această specilizare implică cunoştinţe privind sistemele de propulsie, sistemele electrice, de răcire şi de direcţie, conform GOBankingRates.

Al doilea loc de muncă de pe listă este cel de architect, unde salariul anual este de aproximativ 87.000 de dolari cu 12 zile libere plătite. În candrul postului, arhitectul trebuie să proiecteze o serie de structuri, de la case la clădiri de birouri şi fabrici. Deşi munca este efectuată în principal la birou, aceştia pot fi chemaţi destul de des pe teren pentru a vizita locurile proiectate.

Lista continuă cu postul de inginer de mediu, care are un salariu anual de aproximativ 91.000 de dolari cu 12 zile libere plătite. Inginerii de mediu trebuie să îmbunătăţească sisteme de reciclare, să se ocupe de eliminarea deşeurilor, de îmbunătăţirea sistemelor de sănătate publică, de eliminarea poluării şi alte probleme care ţin de mediu din mai multe industrii.

Un alt loc de muncă prezentat pe lista, cu un salariu anual de aproximativ 161.000 de dolari, este cel de pilot aeronautic. Deşi timpul liber plătit este de aproape 6 zile, aceştia călătoresc constant şi au posibilitatea de a avea suficient timp pentru a explora oraşul în care se află în momentele respective.

Postul de cercetător ştiinţific pentru conservare este unul dintre locurile de muncă prezente în lista care oferă un salariu anual de aproximativ 65.000 de dolari, dar timpul liber plătit este de 14 zile. Chiar dacă acest loc de muncă nu este legat de vreo posibilitate de a călători, cercetătorii sunt responsabili de monitorizarea resurselor naturale precum parcurile şi pădurile.

Următoarele locuri de muncă, care au ieşit în evidenţă cu un salariu anual de aproximativ 66.000 de dolari, sunt postul de zoolog şi cel de biolog. Un astfel de post oferă 14 zile de timp liber plătite şi constă în studierea comportamentală a animalelor şi a interacţiunilor cu mediul înconjurător.

Postul de inginer geolog este unul dintre cel mai bine plătite locuri de muncă, al doilea după postul de pilot aeronautic, cu un salariu anual de aproximativ 104.000 de dolari şi aproape 12 zile de timp liber plătite. Responsabilităţile unui iginer geolog includ proiectarea minelor şi extragerea zăcămintelor minerale folosite în fabricare, cum ar fi cărbunele.

Un alt loc de muncă inclus pe lista celor 10 este cel de auditor. Salariul anual poate ajunge la aproximativ 80.000 de dolari cu peste 17 zile de timp liber plătite. Locul poate fi împărţit între posibilitatea de a lucra în cadrul companiei sau ca şi consultant pentru diferite companii în toată lumea.

Ultimul post care a fost inclus pe lista este cel de inginer marin, cu un salariu anual de aproximativ 96.000 de dolari. Timpul liber plătit este de peste 17 zile, iar în cadrul postului se pot solicita vizite la vasele pe care le construiesc.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
locuri de munca,
munca,
refuz,
cercetatori,
cnbc,
oameni,
post

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.