Locul unde s-a înfăptuit Unirea Principatelor Române, ajuns în paragină. Cum arată astăzi clădirea - GALERIE FOTO

Postat la 22 ianuarie 2016 780 afişări

Fostul hotel Concordia din Bucureşti, aflat pe strada Smârdan nr. 39, este locul în care s-a înfaptuit Unirea Principatelor Moldovei şi Ţării Româneşti, prin cea de-a doua alegere a lui Alexandru Ioan Cuza, în urmă cu 157 de ani.

Hotelul a fost construit în 1852 şi avea 90 de camere; în 1884, în urma unui incendiu de pe strada Smârdan, clădirea a ars în mare parte. Hotelul Concordia a fost refăcut, dar a fost afectat de un nou incendiu 7 ani mai târziu. Astăzi, clădirea este înscrisă în lista momumentelor istorice a Municipiului Bucureşti.

Concordia a funcţionat până în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, iar în timpul comunismului a fost administrat de ICRAL şi repartizat oamenilor muncii.[3] După 1989, imobilul a fost câştigat în instanţă de un cetăţean străin, care l-a vândut imediat firmei Ro Naturstein SRL în octombrie 2003, potrivit Wikipedia.

Din păcate, clădirea a ajuns o ruină. Numai o simplă inscripţie, dar şi aceasta deteriorată, aminteşte despre trecutul ei.

Hotelul Concordia a găzduit întâlnirea istorică din seara zilei de 23 ianuarie 1859, în cadrul căreia s-a decis alegerea lui Alexandru Ioan Cuza ca domnitor al Ţării Româneşti şi al Moldovei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
concordia,
galerie foto,
hotel
/actualitate/locul-unde-s-a-infaptuit-unirea-principatelor-romane-ajuns-in-paragina-cum-arata-astazi-cladirea-galerie-foto-14980166
14980166
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.