Locuitorii unui oraş vasluian, obligaţi la plata unor impozite de două ori mai mari. Cine sunt responsabilii

Autor: Andreea Unturica, Teodor Istrate Postat la 13 iunie 2013 80 afişări

Autorităţile locale din oraşul vasluian Murgeni au fost obligate de Curtea de Conturi să dubleze impozitele locale pe terenurile agricole în urma unui control în care s-a constatat că angajaţii primăriei nu au aplicat în ultimii trei ani un indice de majorare impus de lege.

Locuitorii unui oraş vasluian, obligaţi la plata unor impozite de două ori mai mari. Cine sunt responsabilii

Impozitele pe terenurile agricole se dublează în oraşul Murgeni începând cu această lună, au anunţat autorităţile locale, după ce Curtea de Conturi Vaslui a constatat, în urma unui control de fond, că primăria din localitate nu a pus în aplicare, în ultimii trei ani, un indice de majorare anual impus de lege, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Practic, proprietarii celor aproximativ 8.000 de hectare de teren agricol vor plăti, de la 1 iunie 2013, câte 78 de lei pentru fiecare hectar, faţă de 39 de lei cât a fost până la sfârşitul lunii trecute.

Autorităţile locale din Murgeni susţin că, potrivit recomandărilor Camerei de Conturi Vaslui, majorările de impozit pentru terenul agricol ar trebui aplicate încă din 2009, însă nu-şi asumă acest risc în faţa populaţiei.

"Oraşul Murgeni este un unul de rang trei, astfel încât, anual, trebuie aplicat un indice de corecţie la impozitul pe teren agricol. Din ceea ce s-a constatat de către Camera de Conturi, acest indice a fost votat în Consiliul Local în fiecare an, însă nu a fost pus în aplicare de contabilul primăriei, agentul agricol şi operatorul de rol. De aceea, majorările de impozit ar trebui aplicate retroactiv, din 2009 încoace, însă, cu toate riscurile, nu îmi asum această răspundere în faţa populaţiei", a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX primarul oraşului Murgeni, Ioan Buta.

Cititi mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
MURGENI,
DUBLARE IMPOZIT,
/actualitate/locuitorii-unui-oras-vasluian-obligati-la-plata-unor-impozite-de-doua-ori-mai-mari-cine-sunt-responsabilii-10965401
10965401
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.