Lista Neagră a Europei: Cele 17 paradisuri fiscale unde îşi ascund bogaţii Europei banii

Postat la 05 decembrie 2017 179 afişări

17 ţări se regăsesc pe lista neagră a paradisurilor fiscale, unde bogaţii Europei îşi ascund banii, potrivit unui anunţ făcut astăzi de UE, relatează Financial Times.

Lista Neagră a Europei: Cele 17 paradisuri fiscale unde îşi ascund bogaţii Europei banii

Proiectul este elaborat de grupul de conduită al Consiliului European (COC), format din experţi fiscali din fiecare stat membru UE. Cu toate acestea, cel puţin patru- Panama, Samoa, Guam şi insulele Marshall- ar putea fi eliminate de pe listă, după ce au făcut promisiuni de shimbări de reformă, în ultimul moment.

Statele membre ale UE trebuie să decidă: când va fi lista completă, cum vor estima progresul reformelor şi care sunt sancţiunile care vor fi impuse ţărilor care sunt pe listă.

Citeşte continuarea pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.