Lista firmelor la care poţi încheia asigurarea de răspundere civilă auto

Postat la 22 ianuarie 2019 134 afişări

În 2019, proprietarii de maşini au obligaţia de a încheia, pentru maşina pe care o deţin, o asigurare de răspundere civilă auto (RCA) cu scopul de a asigura repararea prejudiciilor produse terţilor în caz de eveniment rutier, conform legislaţiei în vigoare.

Lista firmelor la care poţi încheia asigurarea de răspundere civilă auto

Reglementările privind asigurarea RCA sunt reglementate de Legea nr. 132/2017 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terţilor prin accidente de vehicule şi tramvaie.

 

Contractul RCA se încheie pe o perioadă cuprinsă între o lună şi 12 luni, multiplu de o lună, în funcţie de opţiunea asiguratului.

 

Orice persoană, proprietar a unei maşini, este obligată să încheie o asigurare RCA.Există totuşi excepţii: ‘Nu sunt obligate să încheie un contract RCA persoanele fizice şi juridice care utilizează vehicule exclusiv în scopul antrenamentelor, curselor, întrecerilor sau raliurilor, organizate legal; pentru riscurile ce derivă din aceste activităţi, proprietarii de vehicule sau organizatorii competiţiei se pot asigura facultativ.’

 

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
asigurare,
incheiere,
auto,
raspundere,
firme

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.