LISTĂ cu 19 persoane din MEDIA care au "întreţinut relaţii neetice" cu ofiţeri SRI, avansată de Daniel Dragomir Comisiei de control al SRI. Fostul ofiţer recomandă AUDIEREA a 9 patroni de presă

Postat la 16 mai 2018 185 afişări

Daniel Dragomir a spus, după audierea din Comisia de Control a SRI, că a dat o listă cu 19 persoane din media care "au întreţinut relaţii neetice cu ofiţeri din cadrul instituţiilor de forţă", aceste declaraţii fiind făcute în contextul dezvăluirilor despre "culoarul media" şi "statul paralel.

LISTĂ cu 19 persoane din MEDIA care au "întreţinut relaţii neetice" cu ofiţeri SRI, avansată de Daniel Dragomir Comisiei de control al SRI. Fostul ofiţer recomandă AUDIEREA a 9 patroni de presă

"O discuţie extrem de importantă astăzi despre culoarele media. Am venit astăzi să vorbesc de spre adevăr şi despre libertate. Adică despre adevărul ştirilor şi despre libertate. În ultimii ani, foarte multe lucruri au ieşit la suprafaţă cu privire la implicări ale statului paralel în zona de media. (...) În primul rând despre ceea ce aş numi eu unelte din media ale statului paralel. Am furnizat o listă de 19 persoane care un întreţinut relaţii, eu le numesc, cel puţin neetice cu ofiţeri din cadrul structurilor de forţă, care au primit informaţii privilegiate, informaţii confidenţiale, informaţii clasificate pe care le-au utilizat în campanii media", a spus Daniel Dragomir după ce a fost audiat în Comisia de Cotrol a SRI.

Fostul ofiţer SRI a mai oferit comisiei o listă cu 9 nume de patroni media care ar trebui audiaţi.

"S-au folosit şi discutat situaţii în care jurnaliştii au avut acces la informaţii privilegiate din dosare şi s-a discutat de trusturi media care au beneficiat de sprijin financiar special pentru anumite proiecte si aceste interacţiuni cu ofiterii de informatii. (...) Audierea a nouă patroni ai trusturilor de presă, fie că au beneficiat de sprijin din partea Sri şi au avut relaţii neortodoxe cu domnul Maior şi Coldea sau care au primit ordine pentru angajarea unor jurnalişti", a mai spus Daniel Dragomir.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.