Lira sterlină, în picaj liber: Moneda se prăbuşeşte la minimul ultimelor 18 luni

Autor: Alex Ciutacu Postat la 10 decembrie 2018 243 afişări

Lira sterlină, în picaj liber: Moneda se prăbuşeşte la minimul ultimelor 18 luni

Relatările mediatice cu privire la amânarea votului din Parlamentul britanic cu privire la Brexit au afectat valoarea lirei sterline, deja slăbită în ultimele luni pe fondul tensiunilor şi al incertitudinilor, potrivit CNBC.

Lira sterlină a scăzut la 1,266 dolari, un nivel nemaiîntâlnit din iunie 2017, după ce mai multe publicaţii au scris că premierul britanic Theresa May a organizat astăzi o întâlnire cu apropiaţii săi pentru a discuta o strategie de retragere a Marii Britanii din Brexit.

Editorul politic al cotidianului The Sun, consideră că acestă întâlnire organizată de May va reprezenta factorul decisiv cu privire la situaţia Marii Britanii.

„Premierul a cerut o întâlnire cu toţi consilierii seniori pe subiectul votului. Acum se va decide dacă vor încerca să iasă sau nu din Brexit”, scrie Tom Newton Dunn, editorul politic al The Sun, pe contul personal de Twitter.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
marea britanie,
premier,
minim

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.