"Linişte, copiii citesc", campanie de încurajare a lecturii, de Ziua Cărţii pentru Copii şi Tineret

Autor: Dorina Călin Postat la 26 martie 2015 164 afişări

Editura Litera dă startul campaniei de încurajare a lecturii în rândul celor mai tineri cititori "Linişte, copiii citesc!", prin care marchează Ziua Internaţională a Cărţii pentru Copii şi Tineret, sărbătorită anual pe 2 aprilie.

Din 1967, Ziua Internaţională a Cărţii pentru Copii şi Tineret este celebrată în toată lumea pe data de 2 aprilie, ziua de naştere a unuia dintre cei mai îndrăgiţi autori de basme, Hans Christian Andersen. Ca şi în anii anteriori, editura Litera dă startul unei campanii de încurajare a lecturii în rândul celor mai tineri cititori, denumită "Linişte, copiii citesc!", informează un comunicat remis MEDIAFAX.

Astfel, dascălii din toată ţara sunt invitaţi să îşi înscrie şcoala la concurs pe pagina de facebook Litera Mică, urmând ca, pe 2 aprilie, câştigătorii să primească sute de cărţi cu care să construiască un fort de apărare a lecturii chiar în şcoala lor. Cărţile oferite vor rămâne în bibliotecile şcolilor, pentru ca toţi copiii să le poată citi.

Şcolile vor primi volume din cele mai îndrăgite colecţii: "Biblioteca pentru Toţi Copiii", "Tom şi Jerry", seria de cărţi ecranizate "Labirintul" şi, totodată, cărţi utile pentru şcoală, printre care colecţiile "Scriitori români ilustraţi" şi "Dicţionarul elevului deştept".

Anul trecut, în cadrul aceleiaşi campanii, holurile a 25 de grădiniţe, şcoli şi licee au fost pavate cu cărţi pe care copiii le-au primit în dar.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ZIUA CĂRŢII,
LITERA,
COPII
/actualitate/liniste-copiii-citesc-campanie-de-incurajare-a-lecturii-de-ziua-cartii-pentru-copii-si-tineret-14062524
14062524
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.