Lieberman, ministrul israelian al Apărării: Israelul nu vrea război, dar dacă Iranul atacă Tel Aviv, vom lovi Teheranul

Postat la 26 aprilie 2018 58 afişări

Avigdor Lieberman, ministrul israelian al Apărării, a avertizat în mod explicit că Israelul va reacţiona militar prin atacarea Teheranului în cazul oricărui atac iranian care ar viza oraşul Tel Aviv, în contextul amplificării tensiunilor între cele două state, relatează agenţia de ştiri Reuters.

Lieberman, ministrul israelian al Apărării: Israelul nu vrea război, dar dacă Iranul atacă Tel Aviv, vom lovi Teheranul

"Israelul nu vrea război (...) dar dacă Iranul atacă Tel Aviv, vom lovi Teheranul", a declarat Lieberman pentru site-ul de ştiri saudit Elaph.

Tel Avivul este al doilea cel mai populat oraş din Israel şi principalul centru comercial a ţării, aici fiind şi sediul forţelor armate israeliene. Iranul, care nu recunoaşte existenţa statului Israel, a ameninţat în repetate rânduri că va distruge Tel Avivul.

Tensiunile dintre cele două state s-au amplificat pe fondul implicării active a Iranului în conflictul sirian, inclusiv prin amplasarea de forţe militare iraniene pe teritoriul Siriei.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.