Liderii UE şi cei ai ţărilor foste sovietice au stabilit continuarea proiectului Parteneriatului Estic

Autor: Mihai Draghici Postat la 22 mai 2015 39 afişări

Liderii Uniunii Europene şi cei ai fostelor republici sovietice au adoptat o declaraţie comună în favoarea menţinerii Parteneriatului Estic, în pofida disensiunilor, la finalul summitului de la Riga.

Evidenţiind că fosta reuniune în acest format, desfăşurată acum 18 luni la Vilnius, a generat o confruntare cu Rusia, declaraţia include o referire complexă la anexarea regiunii Crimeea de către Rusia.

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, l-a sunat pe preşedintele Azerbaidjanului, Ilham Aliyev, în tentativa de a evita asocierea conflictului din Nagorno-Karabah cu Parteneriatul Estic.

Donald Tusk a explicat că Azerbaidjanul doreşte consolidarea cooperării cu Uniunea Europeană.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
UE,
SUMMIT,
parteneriat estic,
uniunea europeana
/actualitate/liderii-ue-si-cei-ai-tarilor-foste-sovietice-au-stabilit-continuarea-proiectului-parteneriatului-estic-14317254
14317254
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.