Lewis Hamilton: Mi-am împlinit un vis din copilărie, este incredibil să fiu triplu campion mondial

Autor: Luminita Turcu Postat la 26 octombrie 2015 47 afişări

Pilotul britanic Lewis Hamilton (Mercedes), care a devenit campion mondial de Formula 1 pentru a treia oară în carieră, a declarat, duminică seară, că şi-a împlinit un vis din copilărie şi a transmis tinerilor din întreaga lume să nu renunţe niciodată şi să nu-şi piardă speranţa.

"Mi-am împlinit un vis de copil, nu am cuvinte pentru a explica tot ceea ce simt. Îmi aduc aminte de primul meu Grand Prix, eram la Marele Premiu al Marii Britanii, la care am asistat alături de tatăl meu. Acum sunt triplu campion mondial, este incredibil! Vreau să mulţumesc părinţilor mei pentru toate sacrificiile pe care le-au făcut.Vreau să transmit tuturor tinerilor din lume un mesaj: niciodată să nu renunţi, să nu-ţi pierzi speranţa. De mai multe ori în această zi am crezut că am pierdut cursa, dar nu mi-am pierdut speranţa", a declarat Hamilton, conform presei engleze.

Cu acest al treilea titlu, Hamilton l-a egalat pe brazilianul Ayrton Senna: "Este idolul meu, modelul meu. Să am trei titluri ca el, nu credeam că este posibil. Când eram copil voiam să fiu campion mondial, acum este o nebunie să spun că sunt triplu campion mondial. Era un obiectiv pentru mine să am trei titluri ca Senna, deşi nu sunt brazilian. Acum vreau să continui să încerc să câştig, să merg cât mai departe posibil, fără să mă gândesc la numărul de victorii sau titluri".

Pilotul britanic Lewis Hamilton (Mercedes) a devenit campion mondial de Formula 1 pentru a treia oară în carieră, a doua oară consecutiv, după ce a câştigat Marele Premiu al SUA şi cu trei etape înaintea finalului sezonului.

La Austin, Hamilton, 30 de ani, campion mondial şi în 2008 şi 2014, a fost urmat de germanul Nico Rosberg, tot de la Mercedes, şi de un alt german, Sebastian Vettel (Ferrari).

Lewis Hamilton a intrat definitiv în galeria marilor piloţi de Formula 1, cu ale sale trei titluri mondiale, performanţă ce a mai fost reuşită în istoria de 66 de ani a acestui sport de Michael Schumacher (şapte), Juan Manuel Fangio (cinci), Alain Prost şi Sebastian Vettel (câte patru), Ayrton Senna, Niki Lauda, Nelson Piquet, Jack Brabham şi Jackie Stewart (toţi câte trei).

Următoarea etapă, Marele Premiu al Mexicului, va avea loc duminica viitoare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
FORMULA 1,
HAMILTON,
/actualitate/lewis-hamilton-mi-am-implinit-un-vis-din-copilarie-este-incredibil-sa-fiu-triplu-campion-mondial-14862045
14862045
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.