Legea privind Statutul magistraţilor a fost adoptată

Postat la 11 decembrie 2017 115 afişări

Legea 303/2004 privind Statutul magistraţilor a fost adoptată, luni, de plenul Camerei deputaţilor, cu 179 de voturi „pentru” şi 90 de voturi „împotrivă”.

Legea privind Statutul magistraţilor a fost adoptată

Unele propuneri "surpriză" din legile justiţiei au fost lipsite de orice notă de fundamentare, nu au fost realizate studii de impact pentru acestea şi nici nu au fost explicate de către iniţiatori cauzele care ar genera nevoia unor astfel de modificări, arată Consiliul Superior al Magistraturii.

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) precizează, într-un comunicat de presă remis luni agenţiei de presă MEDIAFAX, că atât proiectul de modificare a Legilor Justiţiei transmis de Ministerul Justiţiei pentru avizare pe 23 august 2017, dar şi propunerile legislative ulterioare transmise spre avizare de către Camera Deputaţilor au conţinut "o serie de propuneri cu potenţial ridicat de afectare a luptei împotriva corupţiei, a independenţei procurorilor şi a întregului sistem judiciar, vizând aspecte care nu au fost niciodată anterior supuse vreunei dezbateri publice sau analizei Consiliului Superior al Magistraturii".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
lege,
magistrati,
statut,
voturi,
deputati,
plen,
continuare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.