Legea "Dragnea" de eliminare a 102 taxe, declarată constituţională/UPDATE: Preşedintele Iohannis nu o promulgă şi întoarce legea la Parlament

Postat la 16 decembrie 2016 114 afişări

Curtea Constituţională a decis vineri că legea adoptată de Parlament prin care se elimină 102 taxe nefiscale, printre care taxa radio-tv şi taxa auto, este constituţională. Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că nu promulgă legea şi întoarce legea la Parlament pentru o discuţie "aşezată, calmă" asupra oportunităţii taxelor, în special radio-tv.

Legea "Dragnea" de eliminare a 102 taxe, declarată constituţională/UPDATE: Preşedintele Iohannis nu o promulgă şi întoarce legea la Parlament

”Ne-am pronunţat în sensul respingerii sesizării ca fiind neîntemeiată, motivând că toate criticile care s-au formulat nu îşi găsesc un temei constitutional care să ne justifice admiterea sesizării”, a declarant preşedintele CCR, Valer Dorneanu.

El a mai spus că motivele cele mai multe au vizat fondul şi justificarea tăierii taxelor.

”Chestiunea asta nu e atributul CCR să stabilească ce taxe sunt valabile şi ce taxe nu sunt valabile. Am avut în vedere şi faptul că proiectul s-a derulat în procedură parlamentară de urgenţă, ceea ce justifica într-un fel Parlamentul să scurteze nişte termene şi să treacă peste nişte termene. În ceea ce priveşte criticile cu privire la faptul că nu s-ar fi solicitat informarea Guvernului, ea s-a solicitat, chiar dacă nu a venit. Raporturile dintre Parlament şi Guvern şi sunt dictate de nişte principia constituţionale, potrivit cărora Parlamentul este organul reprezentativ suprem, unica autoritate legiuitoare şi într-un fel guvernul se află sub control parlamentar”, a adăugat Dorneanu.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
lege,
parlament,
taxe,
refuz,
presedinte,
eliminare,
dragnea,
radio,
anunt

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.