Lavrov susţine că acţiunile Rusiei în Alep sunt similare cu cele ale coaliţiei occidentale la Mosul

Postat la 25 octombrie 2016 74 afişări

Lavrov susţine că acţiunile Rusiei în Alep sunt similare cu cele ale coaliţiei occidentale la Mosul

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, acuză Occidentul de ipocrizie în ceea ce priveşte condamnarea acţiunilor Moscovei în oraşul sirian Alep, afirmând că statele din coaliţia coordonată de SUA fac la fel în oraşul irakian Mosul, relatează agenţia de ştiri The Associated Press.

Oficialul rus a declarat marţi că membrii "coaliţiei americane cer locuitorilor din Mosul să părăsească oraşul, la fel cum am făcut şi noi la Alep".

Săptămâna trecută, Rusia a decretat un armistiţiu umanitar la Alep şi a creat mai multe coridoare care permit locuitorilor să părăsească zona de conflict, însă foarte puţini civili şi rebeli au făcut acest lucru.

Ministerul rus al Apărării a comunicat că aceste coridoare sunt în continuare deschise, iar avioanele ruse şi siriene nu au mai efectuat atacuri aeriene în oraş de şapte zile.

Totuşi, luptele terestre au reizbucnit la finalul săptămânii trecute, forţele guvernamentale bombardând cartierele controlate de opoziţie.

Serghei Ryabkov, adjunctul ministrului rus de Externe, a acuzat Naţiunile Unite şi alte organizaţii umanitare că nu au livrat ajutoare locuitorilor din Alep atunci când au avut şansa.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.