Laszlo Borbely ar bea şi el apă cu cianuri din lacul de la Roşia Montană

Postat la 18 decembrie 2011 30 afişări

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a declarat în cadrul emisiunii "După 20 de ani" de la ProTV că o decizie în legătură cu investiţia minieră va fi luată la sfârşitul lunii ianuarie, iar dacă investitorul respectă standardele impuse va bea apă din lacul minei.

Întrebat despre stadiul actual al procesului de avizare, ministrul Borbely a spus că au mai rămas de clarificat "anumite probleme tehnice". "Am aşteptat şi mi se pare că a venit un aviz de la Institutul Geologic, de la Ministerul Culturii am primit o hârtie... Probabil că vor mai fi una sau două comisii tehnice şi colegii vor finaliza. Este într-o fază finală, s-ar putea ca până la sfârşitul lunii ianuarie să clarificăm aceste aspecte", a spus Borbely.

Întrebat despre riscul poluării cu cianuri, principala controversă în legătură cu proiectul minier, ministrul a spus că, dacă în Statele Unite ale Americii gradul de cianură permis în lacul de acumulare este de 50 de unităţi, în Uniunea Europeană este de zece unităţi, iar la Roşia Montană va fi de cel mult trei unităţi. "Dacă aceste prevederi vor fi respectate, dacă respectă această procedură care înseamnă, vă repet, cea mai modernă instalaţie din Europa, atunci da", a răspuns ministrul Mediului, întrebat dacă va bea apă din acel lac de acumulare, aşa cum declara în trecut preşedintele României, Traian Băsescu.

Mai mult pe www.mediafax.ro.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/laszlo-borbely-ar-bea-si-el-apa-cu-cianuri-din-lacul-de-la-rosia-montana-9071935
9071935
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.