Lagarde, FMI: Dacă nu aplică reformele, Grecia va trebui să recurgă la noi măsuri de austeritate

Autor: Loredana VOICULESCU Postat la 22 ianuarie 2013 34 afişări

Grecia nu va avea nevoie de măsuri suplimentare dacă va aplica reformele în cadrul programului său de salvare, a declarat şeful FMI, Christine Lagarde, într-un interviu pentru ediţia de duminică a publicaţiei Kathimerini.

Dacă va aplica măsurile de reformă prevăzute în cadrul programului de salvare, Grecia nu va avea nevoie de măsuri suplimentare, a declarat şeful FMI, Christine Lagarde, într-un interviu pentru ediţia de duminică a publicaţiei Kathimerini şi preluată de eubusiness.com. Ea ţinut însă să avertizeze că, în caz contrar, va fi nevoie de noi măsuri de austeritate. 

"În cazul în care reformele structurale nu sunt realizate ... ar fi necesare mai multe tăieri", a explicat şeful Fondului Monetar Internaţional. Aflată în al şaselea an consecutiv de recesiune, Grecia, o ţară puternic îndatorată, se bazează pe pachete financiare de salvare din partea UE şi FMI, notează publicaţia.

Vineri, FMI a avertizat că riscurile legate de planul de reforme din Grecia sunt ridicate, iar ţările europene vor fi nevoite să acorde statului elen noi fonduri, potrivit Capital.gr, preluat de Mediafax. La începutul săptămânii trecute, FMI a aprobat furnizarea unei tranşe de finanţare de 3,2 miliarde de euro Greciei, după ce guvernul a adoptat noi reduceri ale cheltuielilor bugetare, a obţinut îmbunătăţirea termenilor de finanţare din partea statelor europene şi a efectuat o răscumpărare de obligaţiuni.

Alte stiri pe gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
grecia,
lagarde,
FMI
/actualitate/lagarde-fmi-daca-nu-aplica-reformele-grecia-va-trebui-sa-recurga-la-noi-masuri-de-austeritate-10516357
10516357
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.