Lacul Louise, unul dintre cele mai frumoase locuri din lume - GALERIE FOTO

Autor: Roxana Cârcior Postat la 01 mai 2018 271 afişări

Lumea întreagă este alcătuită dintr-o sumedenie de locuri relaxante capabile să ne aducă liniştea atunci când aveam cea mai mare nevoie de ea.

Din aceeaşi categorie face parte şi Lacul Louise, o zonă absolut superbă, în Alberta, Canada. Lacul Louise este situat într-un cadru natural de vis, apele uneori albăstrii, alteori verzi sunt înconjurate de munţi înalţi, cu cresele acoperite de zăpadă în mai toate lunile din an. Cei mai înalţi dintre ei sunt Muntele Temple, cu 3543 de metri, urmat de Whyte cu 2983 şi nu în ultimul rând Muntele Niblock cu înălţimea de 2976 metri.

Climatul din zona Lacului Louise este subarctic, ceea ce înseamnă că este foarte frig în mai toate perioadele din an. Zăpada poate apărea în mai orice perioadă din an, chiar şi în mijlocul verii, iar dimineţile sunt de obicei foarte geroase. Dacă nu iubeşti iarna şi frigul înseamnă că Lacul Louise nu este locul de vacanţă destinat ţie. În sezonul rece, temperaturile scad până la -40 de grade, în timpul nopţii, ceea ce înseamnă că bagajul tău va trebui să fie format din multe haine călduroase.

Lacul Louise este un loc de agrement unde turiştii pot desfăşura o sumedenie de activităţi interesante, fapt datorat şi modernizărilor efectuate în zonă. Cea mai populară activitate rămâne fără doar şi poate ski-ul, motivul principal pentru care numeroşi vizitatori vin în zonă. Pârtiile bine amenajate sunt potrivite atât pentru începători, cât şi pentru experimentaţi, existând zone destinate fiecăruia în parte. Şi drumeţiile sunt o activitate foarte plăcută, munţii din jur oferă numeroase oportunităţi vizitatorilor dornici de a petrece mult timp în aer liber. Potecile montane sunt infinite, cadrul natural de vis, mai trebuie doar o condiţie fizică bună şi ziua la munte se dovedeşte a fi foarte reuşită.

Dacă ideea de a depunde efort nu-ţi surâde, atunci trebuie să ştii că există numeroase variante de petrecere a timpului. De exemplu, poţi lenevi pe malurile lacului şi dacă te afli în zonă în sezonul cald te vei bucura de un bronz de munte de invidiat. Dacă vrei să admiri Lacul Louise în toată splendoarea sa poţi să optezi oricând pentru o plimbare cu canoe pe apele turcoaz ale lacului. Nuanţa deosebită provine de la praful de stâncă adus în apele lacului în momentul topirii gheţarilor. O plimbare pe lac va dezvălui şi mai mult din frumuseţile zonei.

În jurul Lacului Louise există numeroase posibilităţi de cazare, totul depinde de bugetul pe care vrei să îl aloci acestei vacanţe în Canada. Există zone special amenajate pentru camping sau poţi opta pentru câteva nopţi de cazare în Castelul Lacului Louise, un hotel de cinci stele care pune la dispoziţia turiştilor cele mai bune facilităţi. Desigur, preţul este pe măsură, scrie descoperalocuri.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.