„La casa de Papel”, varianta Constanţa: averea incredibilă construită de un constănţean şi familia lui după ce ar fi condus o bandă de hoţi care a jefuit 500 de britanici

Postat la 06 octombrie 2019 31730 afişări

Cătălin Zaharia şi soţia lui, Florina Spiru, au fost închişi recent împreună cu alte trei persoane ca urmare a unor infracţiuni realizate în Marea Britanie. Potrivit unui articol al publicaţiei britanice Daily Mail, ei şi-ar fi construit o vilă uriaşă în Constanţa, în apropiere de Marea Neagră care valora nu mai puţin de 150.000 de lire sterline - doar cu ajutorul bunurilor furate.

Zaharia, care a făcut închisoare timp de opt ani, şi-ar fi construit un portofoliu imobiliar împreună cu soţia lui în România. El ar fi fostul capul organizaţiei criminale care a jefuit mai multe case din regiunea britanică Midlands.

Ei ar fi pătruns în case de acolo prin etajele superioare ale acestora pentru a fura bani, bijuterii şi ceasuri pe care le aduceau înapoi acasă - zburând cu operatori low-cost.

Au fost descoperiţi în 2014. Daily Mail a refăcut paşii lui Zaharia până în Constanţa, unde cei patru membri ai găştii trăiau la câţiva metri distanţă unii de ceilalţi într-un sat uitat de lume.

Familiile a doi dintre membrii bandei, închişi recent, spun că fiii lor erau doar nişte pioni, în timp ce Zaharia furase atât de mult încât a avut bani să îşi cumpere, suplimentar faţă de vila la Marea Neagră, două noi apartamente într-un complex rezidenţial aflat în dezvoltare în Mamaia. El ar fi plătit pe acestea şi pe vila sa 200.000 de lire sterline.

Zaharia are 30 de ani şi doi copii. Jurnaliştii de la Daily Mail spun că este posibil ca autorităţile să îngheţe bunurile deţinute de el şi soţia sa şi să încerce să le vândă pentru a recupera profiturile obţinute din acţiuni criminale.

Procesul găştii de infractori conduse de Zaharia releva că ei ar fi responsabili de 76 de jafuri, dar detectivii sunt de părere că numărul acestora ajunge la 500. În jafurile organizate de ei, purtau măşti, aveau kit-uri de testare pentru a verifica puritatea aurului furat şi ajungeau să fure bunuri de milioane de lire sterline.

Zaharia şi soţia sa - „administratorul” care ajuta la procesul de spălarae de bani - luau acasă banii şi bijuteriile furate, zburând dinspre Birmingham şi Luton spre portul Constanţa. Surse din poliţie le-au spus celor de la Daily Mail că Zaharia era implicat şi în patru furturi în apropiere de Marea Neagră şi Dunăre, suplimentar faţă de condamnări pe care le avea deja în Franţa şi Spania. El şi soţia lui, Spiru, în vârstă de 28 de ani, ar fi avut un centru al operaţiunilor în Palazu Mare, „în suburbiile” Constanţei. Înainte de a se muta în Anglia, Zaharia stătea cu Spiru şi mama sa într-un apartament.

„Zaharia se lăuda că este şeful unei bande de hoţi şi că avea oameni care furau pentru el. Aşa şi-a construit casa şi şi-a cumpărat cele două apartamente din Mamaia. A plătit totul furând, aducând câte 50.000 de lire sterline în fiecare călătorie acasă”, a declarat o rudă care nu şi-a declarat numele în articolul publicat de Daily Mail.

Tatăl său, în vârstă de 60 de ani, a declarat că fiul său lucrează în construcţii, în Birmingham, din 2013.

„Nu suntem o familie de răufăcători, dar tot răul care s-a întâmplat cu el în Anglia a venit după ce a întâlnit oameni nepotriviţi. Mi-a spus că a fost avertizat ca în situaţia în care nu face ceea ce i s-a ordonat, copiii lui vor rămâne fără tată, aşadar s-a implicat în mai multe jafuri”.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.