Kremlin: Decizia SUA de a aproba exportul de arme în Ucraina ar putea declanşa un conflict sângeros

Postat la 21 decembrie 2017 121 afişări

Aprobarea unui licenţe pentru export Ucrainei, de către SUA, care să îi permită să cumpere anumite arme de la producătorii americani, ar putea provoca naţionaliştii ucraineni din est să declanşeze un nou conflict sângeros, a anunţat, joi, Kremlinul, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Kremlin: Decizia SUA de a aproba exportul de arme în Ucraina ar putea declanşa un conflict sângeros

În pofida dezvoltării recente a cooperării între preşedintele american Donald Trump şi omologul său rus Vladimir Putin, liderul SUA a aprobat, miercuri, vânzarea unor arme letale către Ucraina, care să ajute statul ucrainean în combaterea separatiştilor pro-ruşi.

În acest context, şeful Comisiei pentru Afaceri Externe din Duma de Stat (Camera inferioară a Parlamentului rus), Leonid Slutski, a declarat că decizia Administraţiei de la Washington subminează Acordul de la Minsk, în care este prevăzută retragerea armelor grele şi a trupelor străine de pe teritoriul Ucrainei.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.