Klaus Iohannis cere consultări pe legile Justiţiei

Postat la 17 mai 2018 47 afişări

Klaus Iohannis cere consultări directe între reprezentanţii autorităţilor publice şi ai societăţii civile din România cu experţii Comisiei de la Veneţia pe marginea legilor Justiţiei, în contextul cererii ,de la începutul lunii mai, a unui punct de vedere din partea Comisiei de la Veneţia.

Klaus Iohannis cere consultări pe legile Justiţiei

"Având în vedere dezideratul de a se ajunge la soluţii legislative pe deplin adecvate cadrului constituţional intern şi standardelor europene referitoare la independenţa justiţiei, Preşedintele României consideră utilă organizarea cât mai rapidă a unor consultări directe între reprezentanţii autorităţilor publice şi ai societăţii civile din România cu experţii Comisiei de la Veneţia", transmite preşedinţia.

Peşedintele Klaus Iohannis a solicitat, la începutul lunii mai, un punct de vedere Comisiei de la Veneţia cu privire la cele trei legi adoptate de Parlamentul României vizând statutul judecătorilor şi procurorilor, organizarea judiciară, respectiv organizarea şi funcţionarea Consiliului Superior al Magistraturii.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.