Kim Jong-Un şi-a promovat sora în cadrul Biroului Politic al Coreei de Nord

Autor: Olimpia Nicolae, Mediafax Postat la 09 octombrie 2017 472 afişări

Kim Jong-Un, liderul Coreei de Nord, a declarat că armele sale nucleare reprezintă ”un puternic element de intimidare” ce garantează suveranitatea nord-coreeană, informează Reuters.

La câteva ore după ce preşedintele american transmitea sâmbătă pe Twitter că ”un singur lucru va funcţiona” în tratativele cu statul izolat nord-coreean, presa face publice comentariile liderului nord-coreean făcute cu o zi înaintea lui Donald Trump.

Deşi Trump nu a fost foarte clar în cadrul comentariilor sale, acestea ar putea sugera o eventuală reacţie militară.

La o întrunire a Comitetului Central al Partidului Muncitorilor, Kim Jong-Un a vorbit despre ”complicata situaţie internaţională”.

Armele nucleare nord-coreene sunt ”un puternic element ce protejează ferm pacea şi securitatea din Peninsula Coreeană şi Asia de nord-est”, a afirmat liderul de la Phenian, referindu-se ”ameninţările nucleare ale imperialiştilor americani”.

Kim Jong-Un şi-a promovat sora în cadrul Biroului Politic al Coreei de Nord

Kim Yo Jong, sora liderului de la Phenian, a fost avansată în cadrul Biroului Politic, prezidat de Kim Jong-Un, informează presa internaţională.

Kim Jong Sik şi Ri Pyong Chol, două persoane importante din spatele programului balistic tot mai sofisticat al Phenianului au fost de asemenea promovaţi.

Conform ziarului The Independent, promoţia surorii sale mai mici, indică faptul că tânăra, în vârstă de 28 de ani, a înlocuit-o pe mătuşa sa, Kim Kyong Hee, ce lua decizii importante atunci când liderul Kim Jon-il era încă în viaţă.

Liderul de la Phenian a declarat sâmbătă că ”armele nucleare nord-coreene sunt un puternic element ce protejează ferm pacea şi securitatea din Peninsula Coreeană şi Asia de nord-est”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
COREEA DE NORD,
PREŞEDINŢIE,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.