Kerry l-a îndemnat pe Lavrov să oprească trimiterea de armament şi tirurile din Rusia către Ucraina

Postat la 28 iulie 2014 41 afişări

Secretarul de Stat american John Kerry a respins duminică, într-o convorbire la telefon cu ministrul rus de Externe, dezminţirea de către Serghei Lavrov a unor acuzaţii cu privire la implicarea Moscovei în conflictul din Ucraina, relatează AFP.

Kerry l-a îndemnat pe Lavrov să oprească trimiterea de armament şi tirurile din Rusia către Ucraina

 La rândul său, şeful diplomaţiei ruse i-a "cerut lui John Kerry să le ordone subordonaţilor săi să nu mai împiedice OSCE să-şi facă treaba", a anunţat Ministerul rus de Externe într-un comunicat.

Într-un rezumat al convorbirii, prezentat de un oficial american de rang înalt, Departamentul de Stat a arătat că Kerry l-a "îndemnat pe ministrul Lavrov să oprească atât trimiterea de armament greu, cât şi tirurile de rachete şi de artilerie din Rusia către Ucraina şi să înceapă să ajute la o dezescaladare a conflictului".

"El nu a acceptat dezminţirile ministrului Lavrov cu privire la faptul că armament greu provenind din Rusia contribuie la conflict", a subliniat oficialul american.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/kerry-l-a-indemnat-pe-lavrov-sa-opreasca-trimiterea-de-armament-si-tirurile-din-rusia-catre-ucraina-12989252
12989252
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.