Kelemen, despre declaraţia lui Tudose: M-a şocat, să o retragă, aştept scuze

Postat la 12 ianuarie 2018 58 afişări

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, vineri, că premierul Mihai Tudose trebuie să-şi retragă declaraţia privind autonomia Ţinutul Secuiesc şi să îşi ceară scuze, adăugând că aceasta l-a şocat şi că este inaaceptabilă.

Kelemen, despre declaraţia lui Tudose: M-a şocat, să o retragă, aştept scuze

„Absolut inacceptabile. Nu mă aşteptam de la Mihai Tudose, pentru că nu are antecedente, el nu avea declaraţii de acest tip niciodată de când eu îl cunosc, de aceea m-a şocat această declaraţie. În UE nu poţi să propui fără consecinţe politice reintroducerea pedepsei capitale şi după aceea să spui pentru o comunitate mai mică sau mai mare că nu eşti de acord cu ideile comunităţii respective şi se vor flutura, că vor fi spânzuraţi, că vor fi omorâţi. Deci din acest punct de vedere, eu cred că nici această declaraţie nu poate să rămână fără consecinţe. În primul rând, eu aştept scuze de la premierul Tudose şi retragerea acestor cuvinte (...). În UE nu cred că poate să rămână în funcţie pe termen lung, poate să fie credibil un om politic care face astfel de afirmaţii şi care spune că se vor flutura lângă steag unii sau alţii”, a declarat Hunor la RFI.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.