Kaufland aduce prima maşină electrică într-un campionat naţional de raliu

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 12 aprilie 2018 144 afişări

Kaufland România trimite o maşină electrică să concureze într-un campionat naţional de raliu, pentru prima dată în istorie.

Kaufland aduce prima maşină electrică într-un campionat naţional de raliu

Maşina electrică susţinută de Kaufland România va concura la Campionatul Naţional de Viteză în Coasta Dunlop 2018, organizat sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv (FRAS).

Calendarul competiţional demarează cu prima etapă ce se va desfăşura pe 21 şi 22 aprilie la Râşnov şi se încheie pe 14 octombrie 2018.

Modelul VW Golf GTI va fi condus de către pilotul Sorin Ghişoi - campion naţional multiplu de raliu. Pentru a se încadra în normele tehnice impuse de competiţia patronată de către FRAS, autovehiculul va trece printr-un proces de transformare. Omologarea acestuia va fi obţinută până la finalul lunii mai, pentru a putea concura în etapa ce se va disputa în zilele de 9-10 iunie 2018, la Poiana Braşov.

Înainte de această etapă, maşina electrică va fi ,,deschizător de drum” la etapa de raliu ce va avea loc pe 21-22 aprilie la Râşnov.

Maşina VW GOLF GTI CUP va trece printr-o serie de modificări şi va fi omologată de Federaţia internaţională de automobilism (FIA). Printre modificările ce vor fi efectuate se numără:

•    schimbarea motorului termic cu unul electric performant;

•    înlocuirea sistemului de alimentare cu combustibil cu un sistem de alimentare electrică a motorului;

•    upgrade al suspensiei şi al sistemului de frânare;

•    dotarea maşinii cu jante şi anvelope specifice regimului de curse;

•    upgrade al sistemului de siguranţă;

•    dotarea cu sistem de comunicaţii performant şi cu sistem de camere video în interior şi exterior.

Maşina nu poluează deloc chimic şi aproape deloc fonic, este eficientă din punct de vedere tehnic, uşor de manevrat, având o reacţie de răspuns extrem de rapidă la comenzi, un demaraj demn de filmele de acţiune. Componenta ecologică nu este nici ea de neglijat, ca sursă de alimentare putându-se folosi curent electric obţinut din resurse alternative de energie, precum cea eoliană, solară sau hidroenergie.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.