Justiţia americană cere Disney să vândă canale de sport pentru a putea cumpăra 21st Century Fox

Autor: Andra Stroe Postat la 28 iunie 2018 57 afişări

Justiţia americană a cerut companiei Disney - care a acceptat - să vândă canale de sport pentru a putea obţine aprobarea necesară pentru a cumpăra 21st Century Fox, potrivit variety.com.

Justiţia americană cere Disney să vândă canale de sport pentru a putea cumpăra 21st Century Fox

Astfel, Disney va trebui să cedeze 22 de canale de sport aparţinând grupului Fox, pentru a respecta regulile concurenţei şi a evita o creştere a tarifelor, a anunţat Departamentul de Justiţie din SUA într-un comunicat.

Disney a precizat într-un comunicat separat că a acceptat această condiţie şi că va trebui să vândă canalele de sport în maximum trei luni de la finalizarea tranzacţiei cu Fox.

"Departamentul a stabilit că această vânzare ar elimina eventuale îngrijorări provocate de cumpărarea de către Disney a anumitor active ale Fox", se mai arată în comunicatul Departamentului de Justiţie. Din punct de vedere juridic, acordul între Disney şi consiliul concurenţei din SUA trebuie validat de un judecător, potrivit comunicatului. Disney trebuie să plătească 71,3 miliarde de dolari pentru a cumpăra compania 21st Century Fox, deţinută de magnatul media Rupert Murdoch.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.