Just don't do it: Nike renunţă la contractul de 70 de milioane de dolari cu Şarapova

Postat la 08 martie 2016 840 afişări

Just don't do it: Nike renunţă la contractul de 70 de milioane de dolari cu Şarapova

Producătorul de echipament sportiv Nike a renun]at la contractul semnat în 2010 cu jucătoarea de tenis Maria Şarapova, în valoare de 70 de milioane de dolari. Contractul privea o linie de haine sport. Şarapova câştiga în fiecare an în jur de 30 de milioane de dolari şi contractele comerciale cu American Express, Avon, Evian, Porsche, Tag Heuer.

Maria Şarapova a anunţat, într-o conferinţă de presă la Los Angeles, ca a fost depistată pozitiv în cadrul unui test antidoping care a avut loc în timpul turneului de Mare Şlem al Australiei din 2016. Rusoaica în vârstă de 28 de ani a fost testată pozitiv cu Meldonium, o substanţă care i-a fost administrat încă din 2006, pentru probleme medicale. "Am luat prima dată substanţa în 2006, am avut mai multe probleme de sănătate în acea perioadă, aveam şi un deficit de magneziu. În plus, este un istoric familial de diabet. Am continuat să iau substanţa doar pentru că mă menţinea sănătoasă.", a declarat Şarapova.

Şarapova a precizat că nu ştia faptul că Meldonium este o substanţă interzisă: "Am primit o scrisoare, la 22 decembrie, de la Agenţia Mondială Antidoping (WADA), privind modificările de anul viitor, unde vor avea loc testele şi un link către modificări. Nu m-am uitat pe acea listă. Sunt pregătită să-mi asum consecinţele, dar nu vreau să se încheie cariera mea în acest fel şi sper că voi avea o şansă de a juca din nou."

Urmărește Business Magazin

/actualitate/just-don-t-do-it-nike-renunta-la-contractul-de-70-de-milioane-de-dolari-cu-sarapova-15100184
15100184
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.