Juncker: M.Britanie va avea de plătit Uniunii Europene o notă de plată consistentă pentru Brexit

Postat la 21 februarie 2017 213 afişări

Marea Britanie va avea nevoie mai mulţi ani pentru a negocia un acord comercial cu Uniunea Europeană după părăsirea Blocului comunitar şi va avea de plătit Bruxellesului o notă de plată consistentă, a declarat preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, potrivit Reuters online.

Juncker: M.Britanie va avea de plătit Uniunii Europene o notă de plată consistentă pentru Brexit

"Pentru a cădea de acord asupra viitoarei arhitecturi a relaţiilor între Marea Britanie şi Uniunea Europeană vom avea nevoie de mai mulţi ani", a declarat Juncker cu ocazia unui discurs susţinut în Parlamentul belgian.

Oficialul european a vorbit şi despre cererea Uniunii Europene ca Londra să acopere cheltuielile viitoare la care Marea Britanie s-a angajat să cotizeze ca membru al Blocului comunitar.

"Britanicii ar trebui să ştie asta, deja ştiu, că nu va fi la un preţ redus sau gratis. Britanicii trebui să-şi respecte angajamentele la a căror proiectare au participat. Aşa că nota de plată va fi foarte consistentă", a precizat preşedintele CE.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.