Jumătate dintre utilizatorii de smartphone-uri nu îşi protejează dispozitivele mobile cu parole

Autor: Andra Stroe Postat la 29 iunie 2018 61 afişări

Conform datelor furnizate de compania din domeniul securităţii cibernetice Kaspersky Lab, jumătate (52%) dintre utilizatorii de smartphone-uri nu îşi protejează cu parole dispozitivele mobile şi numai 22% folosesc soluţii anti-furt.

Jumătate dintre utilizatorii de smartphone-uri nu îşi protejează dispozitivele mobile cu parole

68% dintre indivizi accesează cu regularitate Internetul de pe un smartphone (de la 60%, în 2016), iar 34% dintre ei folosesc o tabletă în acelaşi scop. Dintre aceştia, peste o treime (35%) dintre persoane folosesc smartphone-ul pentru online banking, ceea ce, evident, înseamnă acces la informaţii financiare valoroase. În plus, 57% dintre respondenţi îşi folosesc în mod constant smartphone-ul ca să-şi acceseze e-mail-ul personal, iar 55% spun că îl folosesc pentru activităţi de social media, ambele implicând, de asemenea, mari cantităţi de date sensibile.

Mai puţin de jumătate (48%) îşi protejează telefoanele cu parole şi numai 14% dintre ei îşi criptează fişierele şi folderele pentru a împiedica accesul neautorizat. Chiar şi pierderea unor dispozitive care sunt protejate cu parole ar putea avea consecinţe serioase. De exemplu, 41% dintre utilizatori fac backup datelor şi numai 22% folosesc funcţiile anti-furt de pe dispozitivele lor mobile, ceea ce înseamnă că este foarte posibil ca foştii proprietari ai acestor dispozitive să rămână fără acces la informaţiile şi conturile lor personale.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.