Judeţul unde cel mai mare angajator este statul . Aproape 2.500 de FUNCŢIONARI într-o singură instituţie publică

Postat la 07 septembrie 2017 873 afişări

Daca in trecut zeci de mii de oameni lucrau prin fabrici, apreciate in lumea intreaga, acum miile de oameni care au mai ramas in zona muncesc la stat.

Judeţul unde cel mai mare angajator este statul . Aproape 2.500 de FUNCŢIONARI într-o singură instituţie publică

O singura institutie publica are nu mai putin de 2.477 de functionari, din care 110 ocupa functii de conducere. Este vorba de Consiliul Judetean Caras-Severin, cu tot cu directiile din subordine, iar datele privind numarul angajatilor ne-au fost oferite chiar de aceasta institutie.

Defalcat, datele arata astfel: in CJ Caras -Severin sunt angajati 168 de functionari, la Directia de Asistenta Sociala sunt 1.033 posturi, la Directia de Drumuri Judetene – 34, la Evidenta Persoanelor – 18, la Spitalul Judetean – 1.102.

In judet, o singura firma privata mai are putin peste 2.000 de angajati, SC Bordnetze SRL, care are sediul in comuna Buchin si care are ca si activitate realizarea de componente electrice. Pe locul al doilea, cu 1.207 angajati se situeaza firma Delphi Packard si abia pe locul al treilea, cu 881 de angajati, se afla UCM Resita, care inainte de Revolutie avea 15.000 de salariati.

Mai trebuie mentionat ca cei 2.477 de functionari de la CJ Caras – Severin deservesc o populatie de aproximativ 250.000 de oameni, cati traiesc in acest judet.

Cum populatia activa din Caras-Severin nu depaseste 120.000 de oameni, dupa ce scadem pensionarii si copiii, intr-un calcul ideal se poate spune ca unul din 50 de angajati din judet lucreaza doar la Consiliul Judetean. Daca am socoti si celelalte institutii de stat, primarii, politie, pompieri, spitale si alte institutii, am ajunge, probabil la concluzia ca 1 din 5-10 salariati din Caras muncesc la statul roman.

Mai mult, CJ Caras Severin continua sa faca angajari, mai multe posturi fiind scoase la concurs in aceste zile.

Cititi mai multe pe www.opiniatimisoarei.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.