Judeţul din România unde se trăieşte ca în Evul Mediu. Mii de familii nu au apă curentă, electricitate şi încă folosesc WC-ul din curte

Postat la 20 martie 2018 771 afişări

Oltenia este ultima regiune din toate statele din Uniunea Europeană care are cel mai mic număr de locuinţe cu WC în interior. Şi în Olt situaţia este la fel de gravă din punct de vedere al dotărilor.

Judeţul din România unde se trăieşte ca în Evul Mediu. Mii de familii nu au apă curentă, electricitate şi încă folosesc WC-ul din curte

Mai mult de  jumătate din locuinţele din judeţ au toaleta în curte. În plus, aproape 2.000 de case nu au energie electrică.  De precizat, că aşa arată situaţia la ultimul  recensământ al populaţiei şi locuinţelor din 2011. De la ultimul recensământ şi până în prezent situaţia ar fi putut suferi transformări, dar o situaţie actualizată se poate afla abia la următorul recensământ.

 

Deşi oltenii au un simţ dezvoltat al proprietăţii, puţini conjudeţeni au casele dotate cu cele necesare unui minim confort şi unei igiene corespunzătoare. Un raport al Institutului European de Statistică (Eurostat), publicat în 2016 arăta că regiunea sud-vest Oltenia se află pe ultimul loc în rândul regiunilor din Uniunea Europeană în ceea ce priveşte dotarea locuinţelor cu WC (în interiorul casei) şi cu apă curentă.

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.