Judeţul din România care a devenit un magnet pentru investitori

Postat la 30 mai 2017 447 afişări

Experienţa oraşelor care s-au dezvoltat pe baza parcurilor industriale dovedeşte că peste tot în lume motoarele creşterii economice şi dezvoltării regionale sunt inovaţia şi cercetarea, spune Adina Rada, general manager al Parcuri Industriale Bihor.

Judeţul din România care a devenit un magnet pentru investitori

”Trecem la pasul următor spre aglomerări economice care presupun relaţionare tehnologică şi specializare“, a adăugat ea.

 

Compania a demarat un proiect estimat la 44,7 mil. lei (aproximativ 10 mil. euro) pentru dezvoltarea unui parc ştiinţific şi tehnologic pe un teren de circa 5 hectare situat în vecinătatea Uni­versităţii din Oradea.

 

Par­cul Ştiinţific şi Tehnologic (PST) Bihor MedTech - o entitate fără personalitate juridică, bazată pe aso­cierea în participaţiune a judeţului Bihor (Consiliul Judeţean Bihor), a Univer­sităţii din Oradea şi a companiei Parcuri Indus­triale Bihor - va fi realizat într-o perioadă de doi ani  şi va crea minimum 500 de noi locuri de muncă.

 

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.