JPMorgan va plăti despăgubiri de 4,5 miliarde dolari către 21 de mari instituţii financiare

Postat la 18 noiembrie 2013 38 afişări

JPMorgan Chase, cea mai mare bancă americană după active, va plăti despăgubiri de 4,5 miliarde de dolari către un grup de 21 de mari instituţii financiare, pentru a rezolva litigiile privind conduita băncii pe piaţa creditelor ipotecare în perioada premergătoare crizei financiare.

JPMorgan va plăti despăgubiri de 4,5 miliarde dolari către 21 de mari instituţii financiare

 Printre cele 21 de instituţii se numără BlackRock şi Pacific Investment Management Co., două dintre cele mai mari fonduri de investiţii financiare la nivel mondial, grupul de asigurări MetLife şi Goldman Sachs Asset Management, potrivit WSJ.

Acelaşi grup de investitori au obţinut anterior 8,5 miliarde de dolari de la Bank of America, care a fost vizată de acuzaţii similare.

În cazul JPMorgan, fondurile au cerut daune de până la 5,75 miliarde de dolari, acuzând nereguli şi o conduită incorectă în perioada 2005-2008 în ceea ce priveşte vânzarea de titluri bazate pe credite ipotecare către investitori. Acuzaţiile vizează atât JPMorgan, cât şi băncile Bear Stearns şi Washington Mutual, preluate în 2008 de grup după ce au ajuns în colaps.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/jpmorgan-va-plati-despagubiri-de-4-5-miliarde-dolari-catre-21-de-mari-institutii-financiare-11703249
11703249
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.