Locul de muncă plătit cu zeci de mii de euro pe care nimeni nu îl mai vrea. „O mulţime de oameni se încadrează, însă nu sunt prea mulţi aplicanţi"

Autor: Andra Stroe Postat la 29 septembrie 2019 22586 afişări

Locul de muncă plătit cu zeci de mii de euro pe care nimeni nu îl mai vrea. „O mulţime de oameni se încadrează, însă nu sunt prea mulţi aplicanţi"

O companie de control al traficului aerian din Noua Zeelandă spune că nu găseşte candidaţi care să ocupe locurile de muncă cu program de patru zile pe săptămână şi salariu între 95.000-200.000 de dolari pe an, care nu necesită calificare.

„O mulţime de oameni se încadrează, însă nu sunt prea mulţi aplicanţi", a declarat managerul general al serviciilor de trafic din Noua Zeelandă, Tim Boyle, citat de Daily Mail. Lipsa candidaţilor a forţat unele aeroporturi să solicite personalului să lucreze în zilele libere sau să efectueze ore suplimentare, fapt care a dus la extenuarea controlorilor de trafic aerian şi a provocat întârzieri ale zborurilor.

La prima vedere, cerinţele sunt simple: candidaţii trebuie să aibă cel puţin 20 ani şi jumătate şi să fi trecut examenul de Bacalaureat pentru a putea fi eligibili. Cu toate acestea, oamenii nu se înghesuie să aplice deoarece trebuie să treacă un test de aptitudini, pe care mai puţin de trei persoane din o sută de candidaţi reuşesc să îl treacă. Dacă totuşi reuşesc, aceştia nu obţin direct postul, ci înainte trebuie să efectueze un curs de pregătire cu durată de 12 luni.

Un proces similar este urmat de Airservices Australia, care se pregăteşte să efectueze o nouă rundă de angajări. Ca şi în Noua Zeelandă, candidaţii nu au nevoie de o diplomă de studii superioare pentru a aplica. Aceştia trebuie să susţină un test în care li se dă o secvenţă de simboluri logice, pentru care trebuie să aleagă simbolul care continuă şirul. 

Postul de controlor de trafic aerian se numără printre cele mai bine plătite joburi din Australia, cu salarii medii anuale de 141.795 de dolari. Dar Charles Robinson, manager de training al Airservices Australia, a avertizat că postul nu este pentru toată lumea. „Dacă nu vă place să faceţi acelaşi lucru în mod repetat, acest job nu este pentru dumneavoastră", a declarat el, citat de Daily Mail. 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
candidati,
trafic aerian,
locuri de munca

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.