Jens Stoltenberg: NATO nu îşi doreşte un nou Război Rece

Postat la 16 martie 2018 61 afişări

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, a declarat, vineri, că Alinaţa nu îşi doreşte un nou Război Rece cu Rusia, adăugând că susţine poziţia Marii Britanii în scandalul izbucnit după otrăvirea fostului spion rus Serghei Skripal în oraşul englez Salisbury, relatează France 24.

Jens Stoltenberg: NATO nu îşi doreşte un nou Război Rece

Stoltenberg a precizat că otrăvirea fostului spion rus se încadrează ”în tiparul unui comportament nesăbuit”, însă a atras atenţia că Marea Britanie şi Rusia trebuie să continue dialogul.

”Nu vrem un nou Război Rece. Nu vrem o nouă cursă a înarmărilor. Rusia este vecinul nostru şi, prin urmare, vom continua să căutăm să îmbunătăţim relaţiile cu ea”, a declarat Stoltenberg.

Secretarul general al NATO a precizat că în ultimii ani Occidentul a impus sancţiuni economice împotriva Rusiei şi a suplimentat numărul de trupe din estul Europei ca reacţie la ”schimbarea mediului de securitate din regiune”.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.