Jandarmeria: Gazele lacrimogene sunt legale. Substanţele sunt folosite şi de forţe de ordine europene

Postat la 15 august 2018 72 afişări

Jandarmeria Capitalei precizează că gazele lacrimogene folosite de forţele de ordine provin exclusiv de la producători autorizaţi şi certificaţi conform legii, subliniind că substanţele utilizate de către militarii români sunt prezente şi în dotarea jandarmilor din Europa.

Jandarmeria: Gazele lacrimogene sunt legale. Substanţele sunt folosite şi de forţe de ordine europene

„Referitor la informaţiile apărute în spaţiul public privind substanţele iritant lacrimogene, Jandarmeria Română face următoarele precizări: Gazele iritant lacrimogene folosite de Jandarmeria Română în diferite dispozitive (spray de mână, pulverizator de capacitate mărită sau cartuşe iritant lacrimogene) sunt achiziţionate de către instituţia noastră exclusiv de la producători autorizaţi şi certificaţi conform legii. Menţionăm totodată că aceste substanţe sunt folosite de majoritatea forţelor de poliţie şi jandarmerie europene”, au precizat reprezentanţii Jandarmeriei Capitalei.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.