Jamaica îşi plăteşte datoriile către această ţară cu alimente

Autor: Florin Casota Postat la 02 august 2016 466 afişări

Jamaica îşi plăteşte datoriile către această ţară cu alimente

Jamaica a anunţat că o să-şi plătească datoriile pe care le are către Venezuela cu mâncare, medicamente şi fertizant în loc de bani cash, scrie news.vice.com

Această înţelegere vine într-un moment în care Venezuela se află într-o criză gravă şi duce lipsă de produse de bază, alimente de bază. Acest transfer va avea loc în ultimul trimestru din acest an şi va avea o valoare de 4 milioane de dolari.

"Jamaica acumula datorii cu Venezuela încă din 2006 şi este perfect legitim ca guvernul jamaican să plătească datoriile cu produse", a declarat Rolin Iguaran, un expert în petrol de la Universitatea Zulia din Venezuela."În această recesiune, Venezuela se întoarce la practicile de dinainte de 1940".

Venezuela a ajuns o ţară în faliment unde oamenii suferă din cauza lipsei alimentelor, a medicamentelor, a apei şi a curentul electric. Preţurile se dublează o data la câteva zile, violenţele şi jafurile s-au înmulţit, sunt mari proteste de stradă, iar oameni disperaţi au început să-şi facă singuri ceea ce ei numesc dreptate.

70 la sută din cei 29 de milioane de venezueleni nu-l mai vor pe Nicolas Maduro ca preşedinte, arată ultimele sondaje de opinie din Venezuela. Oamenii îl consideră, alături de guvernul său socialist, vinovat de dezastrul din ţară, la fel ca şi opoziţia care cere revocarea lui din funcţie prin referendum.

e de altă parte, preşedintele Maduro consideră că vinovaţi de criză ar fi elita business-ului şi forţele de dreapta din ţară, guvernele străine ostile, unele state din OPEC sau seceta din acest an şi a declarat stare de urgenţă pentru a combate războiul economic împotriva Venezuelei, ameninţând că va naţionaliza toate companiile străine, care spune el, sufocă economia.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.