Jaf spectaculos chiar în locul unde s-a născut Winston Churchill. Un vas de toaletă din aur, evaluat la 1 milion de lire sterline, a fost furat

Autor: Ana Obretin Postat la 15 septembrie 2019 48 afişări

Vasul de toaletă din aur, o lucrare de artă semnată de italianul Maurizio Cattelan, care a fost instalat, în cadrul unei expoziţii, în Palatul Blenheim, locul unde s-a născut Winston Churchill, a fost furat, potrivit BBC.

Hoţii au pătruns în palatul din Oxfordshire în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei locale 04.50, şi au furat opera de artă, potrivit poliţiştilor britanici, care, între timp, au arestat un bărbat în vârstă de 66 de ani.

Hoţii au provocat şi distrugeri mari, pentru că toaleta era funcţională.

Vasul de toaletă realizat din aur de 18 carate a fost instalat la jumătatea lunii august în incinta Palatului Blenheim şi putea să fie folosit de vizitatori. Totul urma să se petreacă cu o limită strictă de timp, fiecare utilizator beneficiind de maximum trei minute.

Vasul de toaletă fusese instalat în camera din faţa încăperii în care s-a născut Winston Churchill, cel care a fost premier al Marii Britanii între anii 1940 - 1945 şi între anii 1951 - 1955, iar vizitatorii puteau să facă rezervări pentru utilizarea operei de artă cu o valoare estimată la 1 milion de lire sterline.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
TOALETĂ DIN AUR,
FURT,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.