J. K. Rowling va publica un nou roman poliţist sub pseudonimul Robert Galbraith

Autor: Florin Badescu Postat la 25 aprilie 2015 66 afişări

Scriitoarea J. K. Rowling, autoarea romanelor din seria "Harry Potter", va publica în toamna acestui an un nou volum poliţist sub pseudonimul Robert Galbraith, informează huffingtonpost.com.

Noul volum va face parte din seria "Cormoran Strike" şi se va intitula "Career of Evil". Acesta va fi cel de-al treilea roman scris sub pseudonim de celebra romancieră britanică.

Informaţia a fost confirmată vineri, pe Twitter, atât de divizia britanică a editurii Little Brown, cât şi de J. K. Rowling.

Precedentele două volume scrise de J.K. Rowling sub pseudonimul Robert Galbraith, intitulate "The Cuckoo's Calling" şi "The Silkworm", au fost bine primite de criticii de specialitate, dar şi de public şi au fost adaptate în două seriale TV de succes, produse de postul BBC One.

Anterior, J. K. Rowling a anunţat că intenţionează să lanseze şapte romane într-o serie poliţistă, care vor prezenta aventurile prin care vor trece Cormoran Strike, un veteran al războiului din Afganistan, care devine detectiv privat, şi asistentul său, Robin.

Rowling a publicat cele două romane sub pseudonimul Robert Galbraith, "Chemarea cucului/ The Cuckoo's Calling" fiind publicată în aprilie 2013 (versiunea în limba română a apărut în acelaşi an la Editura Trei), iar "The Silkworm", în iunie 2014.

În vârstă de 49 de ani, J. K. Rowling, care înainte de a-şi publica romanele din seria "Harry Potter" era o mamă singură ce trăia din ajutorul social, are o avere de aproximativ un miliard de dolari, potrivit revistei Forbes. Totodată, J.K. Rowling este considerată una dintre cele mai influente femei britanice.

Cărţile "Harry Potter" au fost publicate între anii 1997 şi 2007 şi au fost adaptate pentru marele ecran, cu Daniel Radcliffe în rolul lui Harry, Emma Watson ca Hermione Granger şi Rupert Grint ca Ron Weasley. Filmele au avut încasări totale de 2,39 de miliarde de dolari.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
J. K. ROWLING,
ROMAN,
/actualitate/j-k-rowling-va-publica-un-nou-roman-politist-sub-pseudonimul-robert-galbraith-14156457
14156457
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.