Italia: Opt arestări într-o fraudă cu facturi false inclusiv printr-o firmă românească

Autor: Valentin Vidu - Mediafax Postat la 12 februarie 2015 87 afişări

Poliţia financiară italiană a arestat miercuri opt persoane, în regiunile Campania şi Lombardia, membre ale unei grupări infracţionale suspectate că a comis fraude cu TVA şi alte impozite în valoare totală de 300 de milioane de euro prin firme din patru ţări, inclusiv România, relatează Ansa.

Şapte firme cu sediul în Italia, patru cu sediul în Ungaria şi câte una cu sediul în România şi Elveţia sunt suspectate că au emis facturi false pentru a evita să plătească taxe.

Opt persoane, între care un om de afaceri şi un contabil, au fost arestaţi în cadrul investigaţiei efectuate de către procurori şi poliţia financiară în Perugia (centru), potrivit Ansa, care nu oferă alte precizări.

Susşecţii riscă să fie acuzaţi de conspiraţie în formă agravată în vederea fraudării taxelor la nivel transnaţional.

În total, 42 de milioane de euro au fost confiscate de la suspecţi, iar peste 31 de milioane de la comapniile implicate.

Potrivit site-ului 20min.ch, ancheta a durat peste doi ani şi s-a desfăşurat în regiunile Napoli şi Milano, iar autorităţile italiene au fost ajutate de către cele elveţiene.

Cifrele, actualizate, sunt importante, comentează site-ul elveţian, care precizează că este vorba, între altele, despre facturi false pentru suma de 160 de milioane de euro, peste 40 de milioane de euro TVA neplătită, 85 de milioane de euro impozabili sustraşi de la plată către fisc.

Trei persoane au fost plasate în arest preventiv, iar alte cinci sub arest la domiciliu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ITALIA,
FRAUDĂ,
TVA
/actualitate/italia-opt-arestari-intr-o-frauda-cu-facturi-false-inclusiv-printr-o-firma-romaneasca-13816588
13816588
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.