Italia îşi sporeşte cheltuielile publice în urma îmbunătăţirii ratingului

Postat la 03 septembrie 2018 30 afişări

Vice prim-ministrul italian Matteo Salvini a anunţat creşterea cheltuielilor publice ca urmare a îmbunătăţirii de vineri a rating-ului ţării de către Fitch de la "negativ" la "stabil", relatează Bloomberg.

Italia îşi sporeşte cheltuielile publice în urma îmbunătăţirii ratingului

Potrivit declaraţiilor lui Matteo Salvini, care este totodată şi liderul Ligii Nordului, creşterea ar urma să fie făcută până când deficitului bugetar va atinge plafonul de 3% din produsul intern brut (PIB). Cheltuielile ar urma să acopere promisiunile făcute în timpul campaniei electorale, printre care se numără un venit minim garantat de 780 de euro pentru şomeri, anularea sau reducerea unor taxe sau introducerea unei taxe fixe pentru companii şi persoane.

Anunţul lui Matteo Salvini a venit la doar câteva zile de la încercările facute de ministrul italian al economiei, Giovanni Tria, de a tempera retorica liderilor coaliţiei de guvernământ - printre care şi Matteo Salvini -, pe motiv că ar putea afecta într-un mod negativ economia italiană.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.