LIVE: ZF REAL ESTATE by Storia.ro - Pariul pe turismul românesc

ISU Bucureşti: Oamenii ne-au sunat să ne ceară sfaturi despre cum să se adăpostească la cutremur

Postat la 25 septembrie 2016 86 afişări

Cele mai multe dintre apelurile înregistrate la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov au fost pentru informaţii despre cum să reacţioneze oamenii în caz de cutremur sau unde anume să se adăpostească, potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Bucureşti - Ilfov, Daniel Vasile.

"Nu ni s-a semnalat existenţa unor situaţii de urgenţă, ci pentru a ni se cere sfatul din partea unor cetăţeni cu privire la modul în care trebuie să reacţioneze. Aceştia se aflau în locuinţă şi nu ştiau dacă să părăsească locuinţa, să rămână în interior şi mai exact unde să se adăpostească în locuinţă. Având în vedere că nu era linia ocupată şi nu existau foarte multe situaţii de urgenţă, altele decât cele generate de cutremur, colegii din dispecerat au procedat la a discuta cu persoanele respective, a le calma, a le îndruma, pentru a lua măsurile oportune, în speţă de a rămâne în locuinţă, în zonele pe care le ştim cu toţii, departe de elementele de mobilier sau alte elemente care i-ar putea răni. Însă trebuie să tragem un semnal de alarmă pentru că dacă ar fi fost o situaţie mult mai gravă care ar fi generat şi pagube, blocarea liniilor telefonice ar fi însemnat o problemă", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti - Ilfov, Daniel Vasile.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CUTREMUR,
OAMENI,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.