ISTORIE. Un mesaj de la Nicolae Ceauşescu a fost lăsat de oameni pe lună. Ce spune dictatorul în el

Postat la 14 mai 2021 822 afişări

ISTORIE. Un mesaj de la Nicolae Ceauşescu a fost lăsat de oameni pe lună. Ce spune dictatorul în el

Nicolae Ceauşescu a fost unul dintre cei 73 de lideri de stat care în anul 1969 au transmis mesaje de pace, care au fost duse pe Lună de americanii Neil Armstrong şi Edwin Aldrin.

Nicolae Ceauşescu a semnat un text de trei rânduri, redactat atât în română cât şi în engleză: „Fie ca primul contact al omului cu Luna să ducă la împlinirea aspiraţiilor de progres şi pace ale tuturor celor de pe Pământ”. Mesajul a fost însoţit de un un steag al României Socialiste, cu stema în mijloc. Mesajul a fost fotografiat, micşorat de 200 de ori şi inserat pe un disc de silicon, de dimensiunea unei monede de 50 de cenţi.

Mesajul lui Ceauşescu, alături de mesajele altor 72 de lideri ai lumii în anul 1969

Neil Armstrong şi Edwin Aldrin au fost primii oameni care au păşit pe Lună în anul 1969. Cei doi au petrecut pe satelitul natural al Pământului  21 de ore şi 36 de minute şi au lăsat acolo lucruri simbolice printre care: un steag american, o insignă a misiunii Apollo 1 şi o placă pe care erau două desene ale Pământului, reprezentând emisfera vestică şi cea estică, semnăturile astronauţilor şi o placă având inscripţionat mesajul: „Oameni de pe planeta Pământ au pus pentru prima dată piciorul pe Lună în iulie 1969. Venim cu gânduri de pace, în numele întregii specii umane“.

Cititi mai multe pe www.gandul.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
dictator,
istorie,
mesaj

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.