Israelul este responsabil de reluarea violenţelor şi nu va mai fi "în siguranţă" - membru Hamas

Autor: Gaidau Ion Postat la 20 august 2014 44 afişări

Un membru de rang înalt al Hamas a acuzat marţi seara Israelulul că ar fi responsabil de reluarea violenţelor în Fâşia Gaza şi a avertizat statul evreu că nu va mai fi "în siguranţă" atâta timp cât nici palestinienii nu vor fi.

La puţin timp după expirarea armistiţiului, întrerupt în cursul zilei cu tiruri de rachete palestiniene asupra teritoriului statului evreu şi raiduri aeriene israeliene asupra Fâşiei Gaza, Ezzat el-Rishq, un lider al mişcării islamiste palestiniene Hamas, a declarat că "Israelul nu va mai fi în siguranţă atâta timp cât nici poporul palestinian nu va fi".

"Israelul este cel care început" noile violenţe, a acuzat el.

Un alt membru al delegaţiei palestiniene prezent la Cairo pentru negocierile indirecte cu israelienii a anunţat că negociatorii palestinieni vor părăsi capitala Egiptului miercuri dimineaţa. Israelul şi-a chemat deja emisarii trimişi la Cairo pentru a negocia cu palestinienii.

Întreruperea armistiţiului a stopat negocierile de la Cairo dintre israelieni şi palestinieni, lansate cu scopul de a transforma această pauză a ostilităţilor într-o încetare de durată a focului.

Negocierile de la Cairo nu au înregistrat progrese, iar "şansele de a se ajunge la un acord se evaporă", a scris pe Twitter Ezzat el-Rishq, prezent în cadrul delegaţiei mişcării islamiste.

La rândul său, şeful delegaţiei palestiniene, Azzam al-Ahmed, a declarat că "încetarea focului a murit".

"Israelul este responsabil" de eşuarea negocierilor, a declarat oficialul palestinian.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
EGIPT,
HAMAS,
ISRAEL
/actualitate/israelul-este-responsabil-de-reluarea-violentelor-si-nu-va-mai-fi-in-siguranta-membru-hamas-13118312
13118312
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.