Israelul avertizează: Efectul unei singure doze a vaccinului Pfizer este prea mic, fapt ce ar putea lovi din plin strategiile din Marea Britanie şi SUA

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 24 ianuarie 2021 290 afişări

Israelul avertizează: Efectul unei singure doze a vaccinului Pfizer este prea mic, fapt ce ar putea lovi din plin strategiile din Marea Britanie şi SUA

Nachman Ash, coordonatorul programului de combatere a coronavirusului din Israel, a avertizat că efectul unei singure doze a vaccinului Pfizer este mult prea mic şi nu ar oferi un grad ridicat de imunitate, scrie Business Insider.

Ţara efectuează în prezent cel mai eficient program de vaccinare anti-COVID-19 din lume, inoculând până acum circa 30% din populaţie.

Vaccinul Pfizer/BioNTech trebuie administrat în două doze la un interval de trei săptămâni, planul fiind implementat cu succes în Israel.

Însă strategia ridică semne de întrebare în Regatul Unit, care prioritizează administrarea primei doze grupurilor vulnerabile. Astfel, autorităţile ar întârzia distribuirea celei de-a doua doze cu până la 12 săptămâni, încercând între timp să ofere prima doză unui număr cât mai mare de oameni. Autorităţile speră că imunitatea parţială pentru un număr mare de cetăţeni este mai bună decât imunitatea totală a unui grup mic de persoane.

Declaraţiile ar putea provoca temeri şi în Statele Unite, unde noul preşedinte Joe Biden plănuieşte să distribuie toate dozele valabile pentru a creşte semnificativ numărul de inoculări, fapt ce ar putea întârzia administrarea celei de-a doua doze.

Pfizer a declarat că o singură doză a vaccinului este eficientă în proporţie de 52%, în timp ce două doze oferă o eficienţă de 95%. Însă potrivit cercetătorilor din Israel, o singură doză pare să ofere o eficienţă de doar 33%.

Este important de notat că Regatul Unit foloseşte şi vaccinul AstraZeneca/Universitatea Oxford, studiile sugerând că mărirea intervalului dintre doze ar putea creşte nivelul de protecţie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
vaccin,
israel,
pfizer,
lovire,
efect,
marea britanie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.