ISIS a inceput să invadeze o altă ţară

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 22 martie 2016 58845 afişări

ISIS a inceput să invadeze o altă ţară

ISIS are acum o prezenţă importantă în Libia şi pare să se pregătească pentru un nou teritoriu: Tunisia. Sursele arată că militanţii ISIS au trecut graniţa statului nord-african pe 7 martie, pregătindu-se să atace forţele de securitate locale.

Într-un mesaj publicat marţi, un expert în strategii de securitate al grupului Soufan a explicat că ISIS se va folosi de poziţia dominantă din Libia pentru a submina guvernul Tunisia, aşteptând apoi ca acesta să se prăbuşească.

"Atât timp cât militanţii îşi pot menţine poziţia din Libia, riscul unor conflicte repetate cu forţele tunisiene este inutil", explică analistul. "Statul Islamic va prefera să creeze celule în Tunisia, iar acestea vor fi pregătite să intervină la momentul căderii guvernului local."

Oficialii tunisieni se tem însă că ISIS vrea să cucerească o parte a teritoriilor şi să anunţe stabilirea unei noi provincii.

Tunisia s-a transformat, în ultimii ani, într-un leagăn al extremismului: anul trecut, terorişti au deschis focul asupra unor turişti aflaţi pe o plajă din Sousse; incidentul a avut loc la câteva luni după ce membri ai ISIS au ucis 20 de turişti străini într-un muzeu din capitala Tunis.


Imagini şi clipuri ce surprind momentele de groază de la Bruxelles, redate pe Twitter

Cel puţin 13 persoane au murit şi 35 sunt grav rănite în urma exploziilor din Bruxelles. Bilanţul este în creştere

Enciclopedia terorismului: Ce este şi ce vrea Statul Islamic?

MANUALUL SECRET al ISIS: Cum vor jihadiştii să cucerească lumea. Avertismentul unui expert militar - FOTO

Cine este "Unchiul Farid", omul care câştigă 19 milioane de dolari pe lună din vânzare petrolului deţinut de ISIS

 

Urmărește Business Magazin

/actualitate/isis-a-inceput-sa-invadeze-o-alta-tara-15101911
15101911
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.