ISIS a ajuns la mai puţin de 650 de km de Europa

Postat la 01 decembrie 2015 273 afişări

În ciuda ameninţărilor occidentului şi a loviturilor militare, ISIS îşi conslidează prezenţa într-un oraş-cheie din Libia, aflat la mai puţin de 650 de kilometri de Italia. Este vorba de Sirte, un oraş aflat pe coasta Mediteranei, în nord-vestul Libiei.

ISIS a ajuns la mai puţin de 650 de km de Europa

Mişcarea jihadistă a început să fie activă în oraş anul trecut, iar în prezent acesta este, practic, o colonie a Statului Islamic. Prezenţa ISIS în zonă s-a intensificat odată cu absorbţia membrilor grupului Ansar al-Sharia, aflat sub influenţa Al Qaeda. Circa 200 de kilometri de coastă libiană este, practic, sub controlul organizaţiei teroriste.

Apariţa ISIS în zonă are şi explicaţii economice, pentru că în jur de 80% din ţiţeiul libian se află în zona Sirte, iar câştigarea controlului acestora ar aduce organizaţiei o nouă sursă de venituri.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/isis-a-ajuns-la-mai-putin-de-650-de-km-de-europa-14904866
14904866
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.